تهران در زمینه آموزش‌های علوم عصری اقتصادی کابل را یاری‌رسانی می‌کند

کابل- ایرنا- آتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل در دیدار با معین مسلکی وزارت اقتصاد دولت سرپرست از آمادگی کشورش در بخش آموزش‌های علوم عصری اقتصادی به افغانستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا در کابل؛ عبداللطیف نظری معین مسلکی شیعه‌مذهب و هزاره‌تبار وزارت اقتصاد دولت سرپرست افغانستان امروز چهارشنبه 8 حمل با سید روح‌الله حسینی آتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل، دیدار کرد.

آتشه فرهنگی ایران با بر شمردن ظرفیت‌های فرهنگی، علمی، تخنیکی و مسلکی اقتصادی مراکز علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران آمادگی رایزنی فرهنگی کشوراش را در عرصه‌های مختلف همکاری با افغانستان اعلام کرد.

حسینی افزود: در راستای تجهیز کتابخانه تخصصی اقتصاد وزارت اقتصاد، راه‌اندازی کتابخانه تخصصی دیجیتال مشتمل بر صدها هزار کتاب تخصصی علمی، اقتصادی در دانشکده‌های اقتصاد دانشگاه‌های افغانستان، برگزاری وبینارهای تخصصی اقتصادی بین وزارت خانه‌های اقتصادی ایران و افغانستان و بهره‌مندی از بروزترین علوم عصری اقتصادی به افغانستان همکاری می‌کند.

آتشه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برگزاری نشست‌های تخصصی اساتید دانشگاه های اقتصادی دانشگاه های دو کشور، بررسی ضرورت پیوند مبانی و اصول اقتصادی با دانشگاه و برگزاری ورکشاب‌های تخصصی اقتصادی را از دیگر موارد همکاری ایران با افغانستان برشمرد.

حسینی وعده سپرد که ایران در راستای ایجاد فضای لازم برای بنا نمودن پارک‌های علم و فن آوری در کابل، پیگیری روند خواهر خواندگی بین دانشکده‌های اقتصاد دانشگاه‌های هرات و کابل با دانشکده‌های اقتصاد دانشگاه‌های فردوسی مشهد، تهران و بیرجند نیز تلاش ‌کند.

این مقام سفارت جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل با بیان اینکه زبان فارسی در افغانستان به عنوان میراث مشترک دو کشور و پیشینه و پشتوانه فرهنگی و تمدنی ایران و افغانستان به شمار می‌آید، افزود: زبان فارسی در تعاملات، تبادلات، مناسبات و معادلات بین دو کشور حذف شدنی نبوده، نیست و نخواهد بود.

معین وزارت اقتصاد دولت سرپرست افغانستان با استقبال از همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود دو کشور می‌تواند فرایند همکاری‌ها را به سطح قابل قبولی برساند.

نظری گسترش همکاری‌ها میان بخش‌های اقتصادی افغانستان و ایران را در بُعد تئوریک و عملی به سود منافع ملی دو کشور دانسته و تاکید کرد: با توجه به امنیت مطلوب و ریشه‌کن شدن فساد در افغانستان، فرصت‌های همکاری در بخش‌های اقتصادی میان دو کشور بیش از هر زمان فراهم است.

پایان پیام/

۰ Persons

Your Comment

You are replying to: .